Klobásky v zelí


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
3 dobré klobásy - měla jsem myslivecké
500g kysaného zelí
1 kapie
1 cibule červená
1 cibule bílá
4 kozí rohy
chilli paprička
olej
pepř čerstvě mletý
cukr
ocet podle chuti
sůl
Pracovní postup
1
Klobásy nakrájíme na kolečka, kapii a rohy na kousky, cibuli na půl kolečka. Zelí jestli je dlouhé překrájíme.
2
Na oleji opečeme klobásu, přidáme cibuli a kapii.
3
Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy.
4
Vše krátce dusíme a dochutíme.
5
Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice.
6
Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí. Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je to výborná chuťovka třeba na párty nebo grilovačku.