Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

rybí hlavy alespoň pět - čím více tím lépe
rybí odřezky
rybí vnitřnosti
1 celer
2 mrkve
petržel
cibule
celý pepř
máslo (pravé)
100ml sladké smetany
starší rohlíky nakrájené na kostky a osmažené na másle,
hladká mouka

Pracovní postup

1
Očistíme hlavy a zeleninu.
2
Na lžíci másla orestujeme nakrájenou zeleninu. Zalijeme studenou vodou a přidáme hlavy a odřezky. Vody dáváme jen tolik, aby byly hlavy potopené.
3
Osolíme a dáme koření. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a pomalu táhneme asi 45 minut.
4
Po uvaření polévku scedíme přes husté sítko a dáme znovu pomalu táhnout a redukovat asi 2 hodiny. Chuť se hodně zvýrazní.
5
Z másla a mouky uděláme jíšku a zalijeme ji části odebraného vývaru. Přidáme k polévce a povaříme 30 minut.
6
Mezitím uvaříme mlíčí (jikry u nás ne) do měkka.
7
Z hlav obereme libové maso a mlíčí i vývarem dáme do polévky. Dochutíme, přidáme smetanu a společně chvíli povaříme. Podáváme s opečenými rohlíky.
8
Pozn, U nás zeleninu dáváme jen do vývaru, do polévky už jen maso a mlíčí.
    • Eva
    • 18.12.2017
    Odpovědět

    Dělám ji skoro stejně, akorát jikry můžu a do hotové polévky dávám i kořenovou zeleninku podušenou zvlášť na másle. Takže se už neskutečně na ni těším.

      • miladka
      • 12.2.2019
      Odpovědět

      Díky za zprávu..:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X