Jednoduchá sekaná


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
1000g jemně mletého vepřového masa
2 vejce
1 plechovka neslazeného tatra mléka
3-4 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř..
na pomazání 100-150ml smetany na vaření + 1 lžíce hořčice...
Pracovní postup
1
Maso smícháme s mlékem , vejci, česnekem a kořením. Důkladně ho propracujeme. Vezmeme do ruky a pár krát s ním plácneme o stůl. Krásně se spojí. Směs dáme v přikryté míse na noc do ledničky.
2
Druhý den propracujeme a utvoříme pěkné válečky. Dáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, potřeme smetanou smíchanou s hořčicí a přikryjeme.
3
Pečeme na 180 st. cca 45 minut. Poté odkryjeme opět potřeme smetanou a při vyšší teplotě dopečeme dozlatova. Průběžně potíráme až do spotřebování smetany. Podáváme teplou i studenou.
4
Poznámka: Recept je starý ale upravený. V původním receptu není sůl jen dvě lžíce vegety. Ale protože dnes ji někteří nemusí, upravila jsem to. Mívám domácí vegetu nebo koupenou bez glutamátu a střídám. Záleží na každém, co si vybere. Ale určitě tomu dá dobrou chuť.