Jednoduchá sekaná.


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
1000g jemně mletého vepřového masa
2 vejce
1 plechovka neslazeného tatra mléka
3-4 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř
na pomazání 100-150ml smetany na vaření + 1 lžíce hořčice.
Pracovní postup
1
Maso smícháme s mlékem, vejci, česnekem a kořením. Důkladně ho propracujeme. Vezmeme do ruky a párkrát s ním plácneme o stůl. Krásně se spojí. Směs dáme v přikryté míse na noc do ledničky
2
Druhý den propracujeme a utvoříme pěkné válečky. Dáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, potřeme smetanou smíchanou s hořčicí a přikryjeme. Pečeme na 180 st. cca 45 minut. Poté odkryjeme opět potřeme smetanou a při vyšší teplotě dopečeme dozlatova. Průběžně potíráme až do spotřebování smetany. Podáváme teplou i studenou.