Jablkový perník


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
350g polohrubé mouky
150g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
100-120 ml mléka
100 ml oleje
3 větší jablka
3 lžíce kakaa
1 lžíce kakaového pudinku
1 lžíce majonézy
1 prášek do perníku nebo plná lžička perníkového koření
Poleva: 100g čokolády na vaření
1 Ledové kaštany
1 lžíce zakysané smetany
kousek másla
Pracovní postup
1
Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem, kořením a pudinkem.
2
Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu.
3
Vše důkladně promícháme a vlijeme na plech (26x36) s pečícím papírem
4
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 st. asi 25-30 minut. Propečenost zkoušíme špejlí.
5
Mezitím rozpustíme nad párou čokoládu s máslem. Do rozpuštěné čokolády přimícháme smetanu.
6
Perník necháme vychladnout, polevu rozetřeme a necháme ztuhnout.