Jablkový koláč z kyšky


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 hrnky polohrubé mouky
400ml kyšky
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce kokosu
citronová kůra
6-7 větších jablek
vanilkový cukr
skořice
Drobenka:
100g pol. mouky
80g másla
80g cukru
Pracovní postup
1
Vejce rozšleháme s olejem a kyškou.
2
Přidáme všechny sypké přísady a vše důkladně promícháme.
3
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle.
4
Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku.
5
Na plech s pečícím papírem rozetřeme rovnoměrné těsto.
6
Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí.
7
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st . do růžova cca 35-40 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou. :-)