Hovězí srdce v zelenině

Hovězí srdce v zelenině
Hovězí srdce v zelenině
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

600-700g hovězího srdce
100g špeku
2 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 brambor
plechovka sekaných rajčat
vývar
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
kmín, chilli
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.
2
Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Přihodíme celer a petržel. Chvíli restujeme, přidáme srdce a koření. Vlijeme rajčata a zalijeme vývarem těsně pod maso.
3
Vmícháme brambor a hrnec přikryjeme. Dusíme pozvolna doměkka, občas promícháváme. Trvá to minimálně dvě hodiny. Když už je srdce téměř měkké, přisypeme nakrájené mrkve.
4
Nastrouhaná zelenina se rozdusí a omáčku krásně zahustí. Když jsou maso i mrkev měkké, omáčku dochutíme pepřem, chilli, případně solí. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X