Hovězí líčka se sušenými švestkami v pomalém hrnci


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
800g líček
2 cibule
10-12 sušených švestek (namočené do vína)
2 řapíky celeru
1 mrkev
1 petržel
2-3 cm zázvoru
300ml červeného suchého vína
2 lžíce protlaku
1 lžíce červené papriky
50g slaniny
2 lžíce sádla
300ml zeleninového nebo hovězího vývaru
pálivá paprika
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky.
2
Orestujeme na sádle ze všech stran do zlatova.
3
Vytáhneme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli. Restujeme do hněda.
4
Přidáme protlak, švestky s vínem a koření.
5
Po chvíli předěláme do pomaláčku, přihodíme maso a podlijeme vývarem.
6
Zapneme na LOW na 7 hodin. Není třeba zahušťovat.
7
Kdo chce může maso vytáhnout a šťávu projet ručním mixérem.