Hovězí kostky na celeru a rajčatech

Hovězí kostky na celeru a rajčatech
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

800g hovězí kližky nebo krku
2 cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
2 lžíce sádla
1/2 bulvy celeru
2 mrkve
3 rajčata spařená a oloupaná
80g rajčatového protlaku
vývar z kostí snítka rozmarýnu
4 kuličky nového koření
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky.
2
Zeleninu očistíme a taky nakrájíme.
3
Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme.
4
Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat.
5
Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.
6
Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí.
7
Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.
8
Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou.
9
Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X