Hovězí kližka v perníkové omáčce

Hovězí kližka v perníkové omáčce
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

800g hovězí kližky
1 velká cibule
1 mrkev
1 menší petržel
2 řapíky celeru nebo kousek bulvy
2 stroužky česneku na plátky
1 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového protlaku
150ml černého piva + vývar
3-4 lžíce strouhaného perníku
1 rovná lžíce povidel
mletý kmín + nové koření
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Na sádle restujeme maso nakrájené na větší kousky. Po zatažení maso vytáhneme.
2
Do výpeku (je-li třeba, přidáme kousek sádla), přihodíme nakrájenou cibuli na drobno. Opečeme do zlaté barvy.
3
Nakrájenou zeleninu na kousky s česnekem přidáme k cibuli a společně opečeme.
4
Vmícháme protlak, spojíme a zalijeme pivem.
5
Necháme chvíli povařit a vrátíme maso.
6
Okořenime, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Dusila jsem v tlakáči cca 1/2 hodiny.
7
Měkké maso vytáhneme.
8
Do základu přidáme perník a povidla. Všechno chvíli povaříme.
9
Projedeme ponorným mixérem dohladka.
10
Vrátíme maso, prohřejeme a případně dochutíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X