Houbové zelí


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g kysaného zelí(sáček)
120g slaniny
1 cibule
1 dobrá klobása
2-3 hrsti sušených hub
lžíce hladké mouky
lžička mleté papriky(dala jsem uzenou)
150ml mléka (plnotučné)
vývar nebo voda
1-2 lžíce zakysané smetany
kmín
cukr podle chuti
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Nejdříve namočíme houby do teplého mléka. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a zelí překrojíme. Vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli.
2
Když cibule začne zlátnout, přihodíme klobásu a po chvíli scezené houby s kmínem. Mléko nevyléváme. Krátce opečeme a vsypeme papriku.
3
Vše zamícháme a přidáme zelí. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby byl zároveň se zelím. Vaříme asi 8-10 minut. V odloženém mléku rozmícháme mouku a přidáme k zelí.
4
Vše zamícháme a vaříme dalších cca 10-15 minut. Nakonec odebereme trochu zelí a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme ji k zelí a už jen prohřejeme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem nebo bramborami.