Hermelín smažený v mletém mase


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
300 g mletého masa mix
1 vejce
1 šalotka na jemno
strouhanka podle potřeby
mletý kmín
sladká paprika
sůl,pepř
petrželka nebo libeček
Hermelín
kolečka šunky
olej na smažení
kolečka šunky
olej na smažení
Pracovní postup
1
Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a necháme chvíli odpočinout.
2
Hermelíny rozkrojíme příčně na dvě kolečka. Na řez položíme stejně velké kolečko šunky a přitlačíme.
3
Mokrýma rukama obalíme sýry v tenčí vrstvě masa. Jde to dobře, ale ruce musí být pořád mokré.
4
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Ne úplně zprudka, aby se maso i sýr stačily propéct.
5
Hotové odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s různě upravenými bramborami nebo zeleninou.