Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou

Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou
Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

sáček mražených fazolek
1/2 sáčku mražené kukuřice(může být i hrášek)
100g brynzy(i více kdo má rád)
1 větší šalotka
lžíce másla + lžíce oleje
2 rovné lžíce hladké mouky
cca. 300ml vývaru(měla jsem z kostí)
mléko dle potřeby
3 kuličky nového koření
sůl, pepř(čerstvě mletý)

Pracovní postup

1
Nejdříve dáme do vařící osolené vody fazolky s kukuřicí. Vody jen tolik, aby vše bylo potopené. Od bodu varu vaříme jen minutku a vše scedíme a předěláme do misky se studenou vodou. Vývar můžeme použít, pokud nebudeme mít uvařený.
2
Na másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku a přidáme mouku. Restujeme pár minut a zalijeme vývarem. Vaříme s kořením asi deset minut a přidáme okapané fazolky s kukuřicí. Společně vaříme asi pět minut a nadrobíme brynzu.
3
Mícháme na mírném plameni do rozpuštění brynzy a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Omáčku podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem nebo hovězím masem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X