Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou

Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

400g mražených fazolek
150-200g mraženého hrášku
100g dobré anglické slaniny
150g zakysané smetany
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
cca. 400ml vývaru nebo vody z fazolek(měla jsem drůbeží)
4 kuličky nového koření
kousek másla(podle tučnosti slaniny)
mléko na případné zředění
malá špetka cukru
sůl, bílý pepř

Pracovní postup

1
Fazolky dáme vařit do lehce osolené vařící vody. Vaříme jen chvilku, každé fazolky jsou jiné, měly by být na skus. Hotové vytáhneme dáme do studené vody.
2
Drobně nakrájenou slaninu dáme orestovat a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit a zasypeme moukou. Chvíli restujeme a zalijeme vývarem.
3
Přidáme koření a vaříme asi 10-15 minut. Vsypeme hrášek a fazolky a vaříme dalších 4-5 minut. Trochu omáčky odebereme a smícháme se zakysanou smetanou.
4
Smetanu přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem nebo cukrem. Podáváme s vařenými bramborami a kdo chce, i vařeným vejcem. Já jsem nedávala, protože nám slanina stačila.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X