Džuveč s tuňákem podomácku

Džuveč s tuňákem podomácku
Džuveč s tuňákem podomácku
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

konzerva tuňáka v oleji(kousky 185g)
hrnek rýže(250 ml)
cibule
2 rajčata
1-2 bílé papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
3-4 lžíce hrášku(měla jsem mražený, ale může být i sterilovaný)
1 lžička mleté papriky
vývar nebo voda(cca 2 hrnky)
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak.
2
Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st.
3
Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.
4
Hmotnost surovin je orientační, tuňáka i zeleniny může být více.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X