Dušené kysané zelí s celerem a „pomalenou“ krkovicí

Dušené kysané zelí s celerem a pomalenou krkovicí
Dušené kysané zelí s celerem a pomalenou krkovicí
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

sklenice kysaného zelí(670g)
200g syrového celeru
100g uzeného špeku
1 větší brambora
1 velká cibule
2 lžíce oleje
kmín
cukr
sůl
---
4 hrubší plátky krkovice
2 velké cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce hořčice
1 lžíce sádla
kmín
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno hrnce dáme sádlo, polovinu cibule a česneku nakrájeného na plátky. Posypeme kmínem a zasypeme zbytkem cibule a česneku. Podlijeme jen asi deci vody a pomalý hrnec zapneme na 1. stupeň na 4 hodiny.
2
Na zelí nakrájíme cibuli a špek na kousky, celer nastrouháme nahrubo. V hrnci na oleji orestujeme celer a přidáme překrájené zelí i s nálevem. Přidáme jemně nastrouhanou bramboru, kmín a vaříme doměkka.
3
Mezitím vyškvaříme špek a přihodíme cibuli. Společně opékáme dozlatova. Do uvařeného zelí přidáme špek s cibulí a dochutíme solí, cukrem a pepřem. Podáváme s plátky měkkého masa a bramborami nebo knedlíky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X