Dušené kedlubny s celerem a pórkem

Dušené kedlubny s celerem a pórkem
Dušené kedlubny s celerem a pórkem
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

2 větší kedlubny
celer(poměr ke kedlubnám 1:2)
cca 10 cm pórku(bílá část)
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca. hrnek vývaru
mléko dle potřeby
100ml smetany na vaření
4 kuličky nového koření
mletý pepř, sůl

Pracovní postup

1
Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem krátce do poloměkka.
2
Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme pórek a zasypeme moukou. Chvíli společně restujeme a zalijeme asi půl hrnkem mléka. Rozšleháme metličkou a ihned přidáme k zelenině.
3
Společně provaříme, před koncem vlijeme smetanu a dochutíme pepřem. Ten tam musí být cítit, nešetříme. Podáváme s vařenými bramborami a vejci nebo vařeným hovězím masem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X