Dušené kedlubny s celerem a pórkem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
2 větší kedlubny
celer(poměr ke kedlubnám 1:2)
cca 10 cm pórku(bílá část)
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca. hrnek vývaru
mléko dle potřeby
100ml smetany na vaření
4 kuličky nového koření
mletý pepř, sůl
Pracovní postup
1
Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem krátce do poloměkka.
2
Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme pórek a zasypeme moukou. Chvíli společně restujeme a zalijeme asi půl hrnkem mléka. Rozšleháme metličkou a ihned přidáme k zelenině.
3
Společně provaříme, před koncem vlijeme smetanu a dochutíme pepřem. Ten tam musí být cítit, nešetříme. Podáváme s vařenými bramborami a vejci nebo vařeným hovězím masem.