Cibule dušená na paprice s bramborami vařenými ve slupce


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g cibule
400-500g brambor
lžíce másla
lžíce uzené papriky
1-2 lžičky pikantní hořčice
2 lžičky hladké mouky
2 lžičky hnědého cukru
cca. 150-200ml vývaru
200g zakysané smetany
drcený kmín
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět.
2
Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme papriku a po chvíli mouku. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici a povaříme cca 10 minut.
3
Do zakysané smetany dáme trochu cibule a vše vmícháme do omáčky. Cibulovou omáčku dochutíme solí, pepřem případně cukrem.
4
Uvařené brambory ještě horké napíchneme na vidličku a oloupeme. Nakrájíme na kousky do talíře a zalijeme připravenou cibulovou omáčkou.