Cibulačka – omáčka s bramborami a vejci

cibulačka
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

3 větší cibule
4-5 velkých brambor
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
lžička mleté papriky
cca 750ml masového vývaru
mléko dle potřeby
5 kuliček nového koření, sůl, pepř
vařená vejce k podávání

Pracovní postup

1
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.
2
Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.
3
Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.
4
Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.
5
Poznámka Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X