Chalupářské vepřové maso s bramborami a sušenými houbami


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
800g vepřové plece
4-5 brambor
hrst sušených hub
2 cibule
4 stroužky česneku
1 červená paprika
1 lžíce sádla
1 lžíce hořčice
1 plná lžíce hladké mouky
mletá pálivá paprika podle chuti
600-700 ml vývaru
bylinky (petržel, majoránka)
sůl
Pracovní postup
1
Maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno, papriku na proužky.
2
Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Ke konci přimícháme česnek.
3
Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vmícháme hořčici, zaprášíme ho moukou, paprikou a zalijeme části vývaru. Přisypeme suché houby, sůl a pepř. Hrnec přiklopíme a vaříme pozvolna do poloměkka.
4
Občas maso promícháme a když začne měknout, přihodíme brambory a nakrájenou papriku. Vaříme s občasným promícháním do měkka. Vývar doléváme podle potřeby.
5
Nakonec dochutíme bylinkami a můžeme podávat jen tak nebo s dobrým chlebem.