Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

200g sušených švestek bez pecek
3 lžíce rozinek
3 lžíce nasekaných ořechů
3 lžíce nasekaných mandlí
2-3 lžíce povidel
perník na strouhání
cukr podle chuti
vanilkový cukr
kousek celé skořice
4-5 hřebíčku
badyán, 500-600 ml vody
špetka soli

Pracovní postup

1
Švestky nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s kořením do vody.
2
Po asi 10 minutách přidáme mandle, ořechy, cukr, povidla a rozinky. Vaříme do měkka.
3
Před koncem vaření přidáme nastrouhaný perník a pár kapek rumu. Perník přidáváme postupně až do požadované hustoty.
4
Omáčku podáváme s vánočkou, jak teplou, ale je dobrá i studená. U nás se podávala jako první chod štědrovečerní večeře. Množství surovin berte jako orientační, to si upravte podle svých chutí. Někdo přidává sušené ovoce, možnosti jsou různé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X