Celerovo-chlebová polévka s kapáním

celerová polévka s kapáním
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

200g staršího chleba
200g celeru
1 cibule
1 větší mrkev
2-3 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžičky uzené papriky
4 kuličky nového koření
1500 ml i více vývaru (měla jsem z kostí)
špetka chilli
sůl, pepř
Kapání: 1 vejce, 1 lžíce vody, 2 lžíce hladké mouky, sušený nebo čerstvý libeček, špetka soli

Pracovní postup

1
Cibuli, chleba celer a česnek nakrájíme na kousky.
2
Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s česnekem.
3
Přidáme chleba a po chvíli opékání přisypeme celer.
4
Vše společně pár minut opékáme a zasypeme paprikou. Zamícháme a zalijeme vývarem.
5
Přidáme koření a vaříme do měkka, chleba se téměř rozvaří.
6
Poté vytáhneme kuličky nového koření a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky.
7
Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a vaříme. Připravíme kapání smícháním všech surovin.
8
Nachystáme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky.
9
Polévku pár minut povaříme a dochutíme. Můžeme podávat.
10
Poznámka: Kombinace chutí celeru a chleba je velice dobrá. Polévka je dostatečně hustá i bez zahuštění. Kdo nechce kapání, vlije jen rozšlehané vejce bez mouky. Já jsem chtěla polévku hustou na zasycení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X