Celerové zelí

Celerové zelí
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

1/2 okrájeného celeru cca. 300-400g
100g uzeného bůčku
velká cibule
citronová šťáva
2 rovné lžíce mouky
sádlo podle potřeby
kmín
sůl
cukr
ocet

Pracovní postup

1
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem.
2
Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín.
3
Vaříme 5-8 minut.
4
Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je-li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit.
5
Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme mouku a uděláme jíšku.
6
Přimícháme ji k celeru a necháme povařit.
7
Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti.
8
Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X