Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

600g syrových brambor
500g kysaného zelí
100g anglické slaniny
velká cibule
sádlo
kmín
špetka oregána
trochu červené papriky
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky. Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme.
2
Brambory, osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do sáčku. Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme.
3
Sáček uzavřeme a nahoře uděláme 5-6 dírek. Položíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 st. 45-50 minut.
4
Asi deset minut před koncem sáček nahoře nařízneme (pozor na páru) a dopečeme do křupava.
5
Sádlo si určete podle slaniny, já jsem měla hodně libovou, tak jsem dala plnou lžíci. Je to docela rychlé a jednoduché jídlo bez nádobí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X