Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
600g syrových brambor
500g kysaného zelí
100g anglické slaniny
velká cibule
sádlo
kmín
špetka oregána
trochu červené papriky
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky. Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme.
2
Brambory, osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do sáčku. Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme.
3
Sáček uzavřeme a nahoře uděláme 5-6 dírek. Položíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 st. 45-50 minut.
4
Asi deset minut před koncem sáček nahoře nařízneme (pozor na páru) a dopečeme do křupava.
5
Sádlo si určete podle slaniny, já jsem měla hodně libovou, tak jsem dala plnou lžíci. Je to docela rychlé a jednoduché jídlo bez nádobí.