Brambory pečené ve slanině plněné sýrem

Brambory pečené ve slanině plněné sýrem
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
tvrdý sýr
pikantní salám(měla jsem česnekový)
plátky anglické slaniny
špetka chilli
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Salám nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme, sýr nakrájíme na klínky velké tak, aby vešly do každé půlky.
2
Vydlabanou bramboru lehce osolíme, opepříme a případně dáme špetku chilli. Dáme do obou půlek trochu salámu a sýr a spojíme je k sobě.
3
Obalíme plátkem slaniny a uložíme do pekáčku. Nejlépe, aby byly těsně vedle sebe a nehýbaly se.
4
Pečeme na 190- 200°C 15-20 minut do křupava. Ihned podáváme, nejlépe se salátem.
5
Poznámka To, co zbude z vydlabaných brambor, můžete dát na cibulku, opéct a je z toho lehká večeře. Množství surovin záměrně neuvádím, to si může každý upravit podle počtu porcí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X