Brambory pečené ve slanině plněné sýrem


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
brambory uvařené ve slupce
tvrdý sýr
pikantní salám(měla jsem česnekový)
plátky anglické slaniny
špetka chilli
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Salám nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme, sýr nakrájíme na klínky velké tak, aby vešly do každé půlky.
2
Vydlabanou bramboru lehce osolíme, opepříme a případně dáme špetku chilli. Dáme do obou půlek trochu salámu a sýr a spojíme je k sobě.
3
Obalíme plátkem slaniny a uložíme do pekáčku. Nejlépe, aby byly těsně vedle sebe a nehýbaly se.
4
Pečeme na 190- 200°C 15-20 minut do křupava. Ihned podáváme, nejlépe se salátem.
5
Poznámka
To, co zbude z vydlabaných brambor, můžete dát na cibulku, opéct a je z toho lehká večeře. Množství surovin záměrně neuvádím, to si může každý upravit podle počtu porcí.