Brambory pečené s cibulí a žampiony


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g brambor
2 větší cibule
200g malých žampionů
1 stroužek utřeného česneku
4 lžíce oleje
lžička hořčice
1/2 lžičky uzené papriky
sůl, pepř
Pracovní postup
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny.
2
Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout.
3
Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním. Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor.
4
Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.
5
Poznámka
Brambory nejsou upečené do křupava zásluhou cibule. Ale zase zrovna ta jim dodá zase jinou a dobrou chuť.