Bramborové placky s restovanou hlívou


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500-600g brambor
150-200g hlívy ústřičné
50g uzeného strouhaného sýru
lžička sádla
1 vejce
malá cibule
5-7 stroužků utřeného česneku
cca. 50ml horkého mléka
2 lžíce strouhanky
hladká mouka dle potřeby
kmín, majoránka, sůl, pepř
sádlo na smažení
Pracovní postup
1
Hlívu nakrájíme na malé kousky (tvrdé části necháme do polévky). Lžičku sádla rozpustíme a hlívu společně s kmínem restujeme 5-6 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
2
Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme nahrubo, zbytek najemno. Přidáme k nim drobně nakrájenou cibuli, česnek, vejce, sýr, vychladlé houby a mléko. Přisypeme strouhanku a mouku podle hustoty.
3
Vše smícháme a dochutíme kořením. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžíci tvoříme placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové osušíme papírovým ubrouskem. Podáváme se sklenicí studeného mléka.