Bleskové kefírové smaženky s pórkem a slaninou


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
1 hrnek kefíru
1 hrnek polohrubé mouky
50g libové slaniny
kousek pórku
1 vejce
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky jedlé sody
olej na smažení
sůl
Pracovní postup
1
Smícháme kefír, vejce, drobně nakrájenou slaninu a pórek. Přidáme zbytek surovin a vše důkladně promícháme. Rozehřejeme pánev s olejem.
2
Lžící klademe hromádky a upravíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Podáváme teplé s různě upravenými dipy, nebo jen s tatarskou omáčkou. Můžeme posypat strouhaným sýrem a pažitkou. Horké jsou křupavé, studené krásně vláčné.