Bazalková omáčka se sušenými rajčaty na špagety

Bazalková omáčka se sušenými rajčaty na špagety
sdílet
zobrazit jen recept
tisk
K označování receptů musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ULOŽIT RECEPT
K hodnocení musíte být přihlášeni.
Přihlásit / Registrace
ohodnoťte recept

Suroviny

svazek bazalky
4-5 sušených naložených rajčat
1/2 pórku (bílá část)
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 plná lžíce hladké mouky
cca 150 ml vývaru
150-200 ml smetany na vaření nebo na šlehání (je to lahodnější)
trochu sušené bazalky (nemusí být)
sůl, pepř

Pracovní postup

1
Rozpustíme máslo a nakrájený pórek s česnekem necháme zesklovatět.
2
Přidáme mouku a po lehkém orestování přilijeme vývar. Vaříme cca 10 minut a rozmixujeme ponorným mixérem.
3
Vmícháme nakrájená rajčata, sůl, a smetanu podle potřeby na zředění. Po krátkém povaření vmícháme nakrájenou bazalku. Přidáváme ji postupně až do požadované chutě.
4
Vaříme už jen krátce, dochutíme pepřem, případně solí, a kdo chce i špetkou sušené bazalky. Podáváme nejlépe se špagetami nebo jinými těstovinami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

U Miládky v kuchyni
Zavřít zobrazení receptu
X