Babiččiny koláčky


sdílet
zobrazit jen recept
tisk
ohodnoťte recept
Suroviny
500g hladké mouky
250g másla
2 vejce
40g droždí
1 prášek do pečiva (dala jsem půl)
5-6 lžic mléka + špetka cukru citronová kůra
sůl
vejce na potření
náplň libovolná, můj tip:
tvaroh
cukr vanilkový
cukr
žloutek
rozinky
povidla
cukr
skořice
kapka rumu
Pracovní postup
1
Do vlahého mléka dáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek.
2
Na vále zpracujeme mouku, kvásek, vejce, sůl, prášek, kůru a nakrájené máslo.
Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Ihned rozdělíme napůl a jednu polovinu dáme do lednice.
3
Zatím zbylou část těsta rozválíme na cca 0,5 cm.
4
Rádýlkem nakrájíme čtverce asi 7x7 cm a na každý dáme náplň. Protilehlé konce spojíme k sobě a ukládáme na plech s pečicím papírem (tak zpracujeme i druhou polovinu těsta).
5
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova (řiďte se zkušeností se svou troubou).
6
Dobrou chuť. :-)